Adobe Color (som tidligere hed Kuler) har efterhånden et par år på bagen, men er stadig et rigtigt godt sted at hente inspiration til farver der harmonerer. I Adobe Color er det dig og alle de andre brugere der opretter farver og udveksler dem. Du kan vælge at bruge Adobe Color fra en browser (klik her), eller i et panel fra InDesign, Illustrator eller Photoshop.

I InDesign finder du Adobe Color her: WINDOW > COLOR > ADOBE COLOR THEMES

I Photoshop finder du Adobe Color her:   WINDOW > EXTENSIONS > ADOBE COLOR THEMES

I Illustrator finder du Adobe Color her:   WINDOW > COLOR THEMES

Hvis du bruger Adobe Color fra en browser kan du klikke på Create/Opret i menuen og oprette dine egne farveharmonier. Hvis du vil gemme dem skal du være logget ind med dit Adobe-ID. Du kan vælge en basisfarve og herefter vælge skønne farver udfra din basisfarve. Du kan også hente et billede ind fra din computer og snuppe farver der harmonerer fra et foto.

Adobe Color - Grafisk Blog

Du kan gemme farveharmonierne i dine CC-biblioteker. Du kan vælge at dele dine farver med andre eller gemme dem kun til eget brug.

Du kan også vælge at bruge Adobe Color fra et af programmerne. Du kan søge på farver og hvis du finder en farveharmoni du vil bruge, kan du klikke på det lille Swatch-ikon nederst i Color-Themes-panelet.

Hvis du ikke har mødt Adobe Color endnu, synes jeg du skal bruge et par minutter nu  – for det er meget inspirerende med alle de flotte farver…